Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka chokladen grovt.
Koka upp Milda Visp och socker i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladhacket och rör tills det smälter.
Krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i chokladblandningen. Häll upp chokladen i portionsglas/formar. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt stelna i ca 4 timmar.
Koka upp hallon, vatten och socker. Låt sjuda ett par minuter. Servera chokladpannacottan med hallonkompotten.
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.