Börja med grundreceptet till chokladmuffinsen enligt stegen nedan.
Sätt ugnen på 175 grader och sikta ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa samman ägg och socker poröst. Tillsätt Kockens val, mjölk och vaniljsocker och vänd sedan ner i mjölblandningen, rör smeten slät.
Häll i muffinsformar, fyll 2/3 av formen. Grädda 15-20 minuter och ta sedan ut ur ugnen och låt svalna.
Medan muffinsen gräddas i ugnen, börja göra saltkaramellsåsen genom att smälta 5 dl strösocker i en kastrull på medeltemperatur. Var försiktig så att sockret inte bränns. Det ska få en gyllene färg, så överskrid inte 150 grader. Ta av från värmen och lägg i Kockens val. Rör om tills Kockens val och sockret är helt blandat.
Rör sist ner Milda mat & visp 26 % och rör om tills helt blandat, låt svalna i kastrullen i ca 15 minuter, tillsätt salt och smaka av. Förvara såsen i en glasburk med lock.
Gör frostingen genom att vispa Kockens val luftigt, tillsätta florsocker och färskost under fortsatt vispning. Smaka upp med salt karamellsås. Lägg i spritspåse och dekorera muffinsen. Servera med extra karamellsås.
Igår kväll bakade vi dessa supergoda chokladmuffins. Brorsdottern som verkar ha ett lika stort intresse för bakning som sin faster dekorerade sedan med frosting, hallon, vit choklad och lite strössel
I förrgår visade jag er en kladdkaka med avokado och utan ägg, och jag testar vidare med att baka bakverk i samma anda och gjorde därmed äggfria chokladmuffins
Add zucchini in even layers to dehydrator then sprinkle with coarse sea salt. 4 cups thinly sliced zucchini (about 2-3 medium). 2 teaspoons coarse sea salt
Ställ sedan år sidan att svalna medan du fortsätter med övriga ingredienser. Dessa bakade jag en VAB-dag med 4-årige sonen. 3 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker, 1,5 tsk bakpulver samt 1 nypa salt. 1 nypa salt
Den här muffinsen blir inte som en vanlig muffins men jag gillar den och det är perfekt att ta med en och äta innan eller efter träningen som extra energi
Ett av de bakverk som jag har hunnit svänga ihop under veckan är dessa chokladmuffinsmed ett slags seg chokladsmul/chokladtopping med fibersirap som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.