Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i en kastrull, ca 5 minuter.
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron, låt den svalna.
Vispa Milda Visp och tillsätt den smälta chokladen under fortsatt vispning till luftig konsistens.
Häll av vattnet och smält gelatinet försiktigt i kastrullen på svag värme, låt det svalna. Häll gelatinet i en fin stråle under omrörning i chokladblandning.
Häll upp moussen i en skål och låt den stå kallt i kylen ca 3 timmar. Skeda upp moussen med en het sked på desserttallrikar och garnera med hyvlad choklad.
Tips! Använd potatisskalare för att hyvla spån av choklad till garenring.
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen
Det blir en trippel chokladmousse tårta på browniebotten. Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Lägg i resten av ingredienserna och mixa tills du får en slät och fin chokladmousse. Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör
Chokladmousse med After eight. 2014-12-19, 10. 01. Hej. Ingredienser. 150 g mörk choklad3 dl vispgrädde2 ägg6 st After eightServera med grädde och After eightGör så här
Vit chokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
En nyttigare variant av chokladmousse är inte fel tycker jag. Visst, den smakar inte som ”vanlig” chokladmousse och jag förstår att den inte faller alla i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.