Chilifrästa räkor
Milda.se
Milda.se

Chilifrästa räkor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 1 lök
  • tärnad
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • pressad
  • 10 g färsk ingefära
  • riven
  • 400 g skalade räkor
  • 1-4 msk Slotts tomatpuré delikatess
  • Tabasco
  • 2 msk färsk koriander
  • finhackad
  • 1 citron
  • saften från

Beskrivning

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i löken när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst.

    Fräs löken och tillsätt därefter paprikan och stek dem i ca: 2-3 min.

    Tillsätt vitlöken och ingefäran och stek ytterligare i 2-3 min.

    Tillsätt räkorna och stek dem tillsammans med grönsakerna under omrörning, de skall få en lätt rosa färg.

    Smaka av med tomatpuré och tabazco.

    Tillsätt koriandern och häll över räkorna och pressa ned citronsaften. Låt koka ihop under omrörning tills räkorna är helt tillagade och såsen har tjocknat något.

    Servera med färskt bröd eller ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.