Rågknäckebröd
Milda.se
Milda.se

Rågknäckebröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1¼ dl Milda flytande margarin (eller 125 g Milda Mat & Bakmargarin i folie)
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk kummin
  • hel
  • 550 g fint rågmjöl
  • 240 g vetemjöl
  • 1 msk hjorthornssalt

Beskrivning

    Värm mjölk och matfett till 37°C.

    Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, hjorthornssalt, stött kummin, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara ca 1 dl till utbakningen.

    Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

    Dela degen i ca 24 delar. Forma delarna till runda bullar och täck med bakduk. Kavla ut en bulle i taget utan att knåda den först. Kavla först ut den med en slät kavel till en tunn rund kaka. Vänd och mjöla den under utkavlingen.

    5. Kavla sedan med en kruskavel tills kakan är väl naggad. Lägg kakorna, två och två på heta plåtar. Grädda dem efter hand i mitten av ugnen 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt.

    Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.