Lättbakad linfrökavring
Milda.se
Milda.se

Lättbakad linfrökavring

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 dl rågsikt
  • 2 msk hela linfrö
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2-3 tsk brödkryddor
  • 4 dl lättfil
  • ½ dl mörk brödsirap
  • 1 msk Milda Culinesse
  • Milda Culinesse

Beskrivning

    OBS! Ugnen ska vara kall från början! Smörj en 2 liters avlång bakform med matfett. Sikta samman de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda fil, sirap och matfett och rör ner det i mjölblandningen till en jämn och ganska lös smet.

    Häll upp smeten i bakformen och jämna till ytan med en vattensköljd degskrapa. Ställ formen på nedersta falsen i kall ugn. Sätt ugnsvärmen på 200°C och grädda i 1 timme, stäng av ugnen och fortsätt grädda ytterligare 10 minuter. Brödet är klart när det börjar släppa från kanterna på formen. Innertemperaturen ska vara 96-97°C i ett mörkt grovt bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.