Bröd utan ugn
Milda.se
Milda.se

Bröd utan ugn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 tsk torr jäst
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl fingervarmt
  • vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk Milda mat- opch bakmargarin
  • 2 ägg
  • 3 msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Blanda jäst, socker och det fingervarma vattnet i en skål. Tillsätt därefter 1 dl mjöl och blanda ordentligt. Låt stå och dra till sig i 10 min på ett varmt ställe.

    Häll resten av mjölet i en skål med salt. Smula ned margaringet i skålen med mjölblandingen och gnid in det tillsammans med mjölet.

    Vispa upp äggen och tillsätt dem i jästblandningen, rör om rodentligt.

    Forma en grop i mjölblandningen och häll i äggblandingen i mjölet, lite i taget, under knådning. Knåda samman allt tills du har en smidig deg.

    Pensla degen med det flytande margarinet. Lägg degen i en skål och täck med bakduk. Låt jäsa i 45 min.

    Knåda degen igen och forma degen i knytnävsstora bullar. Lägg dem på ett varmställe under bakduk och låt jäsa i ytterligare 15 min.

    Tag fram en grillpanna och värm upp den ordentligt på spisen. Grädda bröden i pannan tills de är ordentligt genomgräddade och har fått ordentligt med färg på båda sidor. Detta går även bra att grilla ovanför öppen eld.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.