Blanda jäst, socker och det fingervarma vattnet i en skål. Tillsätt därefter 1 dl mjöl och blanda ordentligt. Låt stå och dra till sig i 10 min på ett varmt ställe.
Häll resten av mjölet i en skål med salt. Smula ned margaringet i skålen med mjölblandingen och gnid in det tillsammans med mjölet.
Vispa upp äggen och tillsätt dem i jästblandningen, rör om rodentligt.
Forma en grop i mjölblandningen och häll i äggblandingen i mjölet, lite i taget, under knådning. Knåda samman allt tills du har en smidig deg.
Pensla degen med det flytande margarinet. Lägg degen i en skål och täck med bakduk. Låt jäsa i 45 min.
Knåda degen igen och forma degen i knytnävsstora bullar. Lägg dem på ett varmställe under bakduk och låt jäsa i ytterligare 15 min.
Tag fram en grillpanna och värm upp den ordentligt på spisen. Grädda bröden i pannan tills de är ordentligt genomgräddade och har fått ordentligt med färg på båda sidor. Detta går även bra att grilla ovanför öppen eld.
Vill du ha en knaprig skorpa så låter du brödet svalna utan duk. Kavla eller platta ut degen till en fyrkant och rulla ihop degen från ena långsidan till ett avlångt bröd
Av sconesdegen (utan russin) kan man också göra pinnbröd som gräddas över öppen eld ute i skogen. Sätt ugnen på 250°C. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Vrid pinnen så att brödet blir genomgräddat och får fin färg runtom 4 dl vetemjöl (240 g)
Pensla bullarna med lite mjölk när de kommer ut från ugnen så blir de blanka och fina. Sätt ugnen på 225°C. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen ca 15 minuter
Saftigt och lättbakat bröd. Saftigt och lättbakat bröd. Ugnsvärme - 180 grader. Rör ihop alltsammans och häll upp smeten i två smorda, avlånga brödformar (1,5 liter). Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 1 timme
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.