Palsternacksoppa med smak av chili
Milda.se
Milda.se

Palsternacksoppa med smak av chili

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g palsternackor
  • skalade och i bitar
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 2 liter vatten
  • 2 Knorr Fond du Chef Vegetable
  • 200 g Crème Bonjour Chili
  • Salt och peppar
  • ev. färsk timjan

Beskrivning

    1.Skala och skiva palsternackorna i grova bitar.

    2.Häll Milda flytande margarin i en stor kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i palsternackorna när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Rosta dem några minuter och slå på vattnet tillsammans med fonden.

    3.Koka palsternackorna tills de blivit mjuka, och tillsätt därefter färskosten.

    4.Rör om i kastrullen tills färskosten har smält

    5.Tag av kastrullen från spisen och mixa därefter soppan slät med en stavmixer.

    6.Smaka av soppan med salt och peppar, låt den koka upp igen hastigt på spisen.

    7.Servera soppan i koppar och toppa med timjan och gärna lite mjölkskum.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.