Bakad potatis
Milda.se
Milda.se

Bakad potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 stor bakpotatis per person à 250-300 g
  • grovt salt
  • Milda Smörgås Lätt
  • ägg
  • hårdkokt finhackat
  • rökt skinka
  • strimlad eller tärnad
  • ärtor
  • majs
  • kapris
  • tomat
  • finhackad
  • gurka
  • finhackad
  • paprika
  • finhackad
  • oliver
  • isbergssallad
  • strimlad

Beskrivning

    Bakad potatis blir allra godast om den tillagas på en bädd av grovt salt. Det går givetvis också bra att tillaga den på ett galler eller i långpanna.

    Sätt ugnen på 225°C. Borsta och skölj potatisen väl. Torka av dem.

    Pricka potatisen med en gaffel så att skalet inte spricker under bakningen.

    Lägg potatisen på en bädd av grovt salt i en liten långpanna. Baka dem i mitten av ugnen 50-60 minuter eller tills de känns mjuka när man provar med en sticka.

    Gör ett kryss i potatisen med en vass kniv. Tryck till från kortsidorna så att potatisarna öppnar sig. Servera med något eller några av förslagen ovan serverade i små skålar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.