Nötkaka med apelsin- eller nöttoppning
Milda.se
Milda.se

Nötkaka med apelsin- eller nöttoppning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3,5 dl hasselnötter
  • 150 g Milda mat- och bakmargarin
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • eller 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g Milda mat- och bakmargarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl hackade nötter (valfria)
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 3 dl florsocker
  • 5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 25 g Milda mat- och bakmargarin

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.

    Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm, eller lägg i bakplåtspapper.

    Hacka hasselnötterna fint antingen för hand eller i en matberedare.

    Vispa margarin och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget och rör i Crème Bonjour.

    Blanda mjöl, hackade nötter, salt och bakpulver separat och vänd ner det försiktigt i smeten.

    Fördela smeten i långpannan, grädda i mitten av ugnen (om du har över- och undervärme) i ca 20-25 minuter har du varmluftsugn spelar det ingen roll vart i ugnen kakan gräddas.

    Glasyr 1: Smält margarin, tillsätt sockret och rör om tills sockret har smält.

    Vispa i mjölet, tillsätt nötterna och apelsinjuicen och låt koka in.

    Häll glasyren över den varma kakan och ställ in den i ugnen ytterligare 5-7 minuter

    Ta ut kakan, låt svalna och skär i bitar.

    Glasyr 2: Blanda florsocker med apelsinjuice. Vispa in Milda. Bred på kakan när den svalnat och skär i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.