Sommartårta
Milda.se
Milda.se

Sommartårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1¼ dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ¾ dl potatismjöl
  • ½ dl Milda flytande margarin + 2 msk till formen
  • 1 tsk bakpulver
  • ströbröd till formen
  • 1 dl apelsinjucie (eller annan fruktjucie)
  • 1 dl jordgubb- eller hallonsylt
  • 2½ dl Milda Visp
  • 1 liter valfria färska bär

Beskrivning

    Smörj och bröa formen, 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°C.

    Skilj vitor och gulor. Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt lite socker i taget.

    Vispa ihop gulorna och vänd försiktigt ner dem i smeten. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda varsamt ner i smeten så att inte luften försvinner ur.

    Häll smeten i smord bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr. Låt kakan svalna under formen.

    Dela kakan till två bottnar. Lägg underdelen på det fat som tårtan ska serveras ifrån. Dänk underdelen med juice. Bred sedan sylt över bottnen.

    Vispa Milda Visp till fast konsistens. Lägg ihop bottnarna. Bred grädde över hela tårtan ev kan man spritsa lite. Garnera med färska goda sommarbär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.