Baguetter
Milda.se
Milda.se

Baguetter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 37 °C
  • 1/4 paket färsk jäst
  • 180 g vetemjöl
  • 60 g vetemjöl special eller durumvetemjöl
  • 175 g vetemjöl
  • 10 g salt
  • 1 msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Blanda samman ingredienserna till fördegen och låt den stå ca 30 minuter.

    Tillsätt vetemjöl, salt och margarin och arbeta degen gärna med maskin så den blir blank och smidig. Låt degen vila i bunken under plastfolie ca 20 minuter.

    Ta upp degen och dela den i 4 delar. Rulla ut till små avlånga bröd och lägg på bakpapperklädd långpanna. Skåra bröden med riktigt vass kniv eller rakblad lite på snedden. Kan även göras efter jäsningen. Stjälp en plåt över och låt jäsa under plåten ca 45 minuter. Värm ugnen till 250°C.

    Grädda bröden mitt i ugnen 3-5 minuter. sänk temperaturen till 225°C och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg och känns lätta. Tips: Ställ ev en plåt med vatten på botten av ugnen under gräddningen så blir brödskorpan extra knaprig.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.