Bäbiskorvar i ärtmos
Milda.se
Milda.se

Bäbiskorvar i ärtmos

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 tsk salt
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 75 dl vatten
  • 4 st potatis
  • 2 dl gröna ärtor
  • frysta
  • 5 msk Milda flytande margarin
  • salt & peppar
  • 8 st korvar
  • mindre
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • kardemummakärnor
  • till ögon

Beskrivning

    Deg: Mät upp och blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt Milda Culinesse och vatten och arbeta ihop till en deg. Knåda degen lätt. Kavla ut degen 2-3 mm tjock och skär den i tunna remsor. Vira remsorna runt korvarna. Stek korvarna gyllenbruna i Milda Culinesse. Tryck fast ögon av kardemummakärnor och servera direkt tillsammans med ärtmoset.

    Ärtmos: Skala och tärna potatisarna och koka upp dem i lättsaltat vatten. Tillsätt de frysta ärtorna till potatiskastrullen när potatisarna nästan är färdigkokta. Låt koka ett par minuter och häll sedan av vattnet. Tillsätt margarinet och mosa potatis och ärtor fint. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.