Deg: Mät upp och blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt Milda Culinesse och vatten och arbeta ihop till en deg. Knåda degen lätt. Kavla ut degen 2-3 mm tjock och skär den i tunna remsor. Vira remsorna runt korvarna. Stek korvarna gyllenbruna i Milda Culinesse. Tryck fast ögon av kardemummakärnor och servera direkt tillsammans med ärtmoset.
Ärtmos: Skala och tärna potatisarna och koka upp dem i lättsaltat vatten. Tillsätt de frysta ärtorna till potatiskastrullen när potatisarna nästan är färdigkokta. Låt koka ett par minuter och häll sedan av vattnet. Tillsätt margarinet och mosa potatis och ärtor fint. Smaka av med salt och peppar.
Måndag och dags för ett riktigt gott fiskrecept som blivit en stor favorit hemma hos oss. Ett utmärkt sätt att få dottern att äta grönsaker som hon annars säger ”blä” till
Blanda salt och peppar och krydda fiskfiléerna på båda sidorna. Salta och servera med ärtmos. Det hjälper till att dra ut överflödigt vatten och gör fisken extra köttig
Fiskgratäng med ärtmos. Undrar om denna veckan kan slå förra veckans dagar med ny bebis❤️välkommenlilla J, middag med tjejerna, lunch med mamma och mormor och solig lördag i Köpenhamn
Närmare bestämt broccoli och ärtmos. I går lagade jag ett riktigt gott mos. Broccoli och ärtmos. Är ivanliga fall inte jätte förtjust i gröna ärtor men itillsammans med broccolin blev det ett supergott mos som vi nog kommer göra fler gånger
Blir polentapanerad lax med broccoli/blomkål/ärtmos samt en liten sallad med mincitrondressning. Gjorde precis denna enkla och goda salladsdressing som samtidigt är väldigtnyttig
Salta och servera med ärtmos. Vad tror ni om att käka fisk på tisdagar. Jag menar, torsdag är ju sopp-dag, så varför inte göra det väldigt enkelt för sig och ha en fisk-dag, en kyckling-dag och en kött-dag också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.