Cheesecakebotten: Krossa eller mixa kakorna till smulor och blanda sedan med det rumstempererade margarinet.
Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant och låt vila kallt ca 20 min.
Fyllning: Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna långsamt till ett vitt ganska hårt skum. (OBS spara äggulorna)
Vispa grädden ganska hårt i en separat skål.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i ytterligare en egen skål och tillsätt vaniljsockret. Rör tills allt är väl blandat. Tillsätt Crème bonjour och rör tills smeten är helt slät.
Vispa ner saft och skal från en pressad apelsin och vispa tills allt är väl blandat. Vänd ner den vispade grädden.
Vänd till sist ner äggvitorna försiktigt i smeten och se till att allt är väl blandat. Häll sedan smeten över kakbottnen och strö gärna över lite malen kanel. Täck formen med folie och låt stå i frys gärna över natten.
Vi har börjat införa något nytt här i familjen, vi ska äta dessert varje fredag och igår var de ju fredag igen och på morgonen visste jag fortfarande inte riktigt vad jag skulle baka
Botten består av både digestivekex och pepparkakor, den lena fyllningen är smaksatt med apelsin och ovanpå detta ligger ett crème fraichetäcke som sötas med florsocker
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Jag älskar denna tid innan jul när man får stå i köket och göra godis efter godis. Som tex att koka kola, det gör jag nästan bara en gång om året, därför får man en speciell känsla när man står där framför spisen och rör i kolan
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar. Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsin och saffran, och oj vad goda de blev
Ta skålen från värmen och vänd i yoghurt. Skala apelsin och grapefrukt med en vass kniv. Lägg ut citrusfrukten på assietter och toppa med en klick cho-kladkräm
Idag bjuder jag på ett enkelt recept på fantastiskt goda apelsin-och kardemumma muffins. Muffinsen blir mjuka, syrliga och får den där härliga smaken av nymald kardemumma, perfekta att baka hela året runt
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.