Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen).
Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken.
Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När matfettet tystnat och blivit brynt - lägg i köttbitarna. Kom ihåg; ingen trängsel i stekpannan. Bryn först köttbitarna och sedan benen.
Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans med benen och löken. Tillsätt salt och kryddor. Häll av fettet och vispa ur stekpannan med 1 dl av vattnet, häll skyn och resten av vattnet över köttet i grytan.
Koka under lock på svag värme ca 1 timme och 15 minuter, tills köttet är mört. Låt morötterna koka med de sista 30 minuterna.
Ta upp benen. Rör ut mjölet med 1/2-1 dl vatten till en slät redning och rör ner den i grytan tillsammans med sockerkulören. Koka ca 3 minuter och smaka sedan av med salt.
Häll vatten i en kastrull eller gryta och låt det koka upp. Skrapa köttet och ta bort ev senor. Skär sedan köttet i stora grytbitar och lägg det i det kokande vattnet
Lägg undan hälften av köttet till morgondagens fajitas och blanda resten med grönsaker och hälften av kalopsskyn (spara hälften till morgondagens fajitas)
En oslagbar klassiker i husmanskostens värld är skånskkalops. / Barbro Skånskkalops. Så enkelt att göra klart allt och sen får det stå och puttra ett par timmar, sånt gillar jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.