Häll Milda Culinesse i en kall traktörpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvinner har du idealsik stektemperatur. Mjukfräs grönsakerna med curry utan att de tar färg.
Rör ner tomatpuré, saffran och pudra över mjölet. Späd med Milda Mat och tillsätt vitlök, buljongtärning och paprikapulver. Låt det sjuda ca 3 minuter.
Lägg i räkorna. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Räkorna blir sega om de får koka för länge.
Tina scampin och tillaga den enligt anvisningen på förpackningen. Fräs grönsakerna på hög värme i lite olja och tillsätt rivet limeskal och orientalisk woksås
500 g scampiräkor. Smält hälften av smöret, fräs curryn, chilin och citronen. Fräs räkorna i detta i 2 min och ta sedan upp dem och lägg dem vid sidan av
) Tills dess, håll till godo med Orientalisk wok. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag
Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Skala räkorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i lite matfett tillsammans med curry tills löken är mjuk
Eftersom jag skulle använda tigerräkor eller om de ska kallas scampi tänkte jag det kunde passa. Självklart använder jag scampi som är märkt med allt erforderligt för att inte förstöra miljön och vara så bra det går efter omständigheterna
Detta är lchf varianten med denna focaccia men kör vanligt vitt bröd till scampin om ni inte äter LCHF så har ni en supergod rätt som passar till förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.