Per-Eriks renskavsgryta
Milda.se
Milda.se

Per-Eriks renskavsgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 240 g renskav
  • 1-2 msk Milda flytande margarin
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 8-10 enbär
  • krossade
  • 184 g kantareller
  • 8-10 kärnfria katrinplommon
  • 2½ dl Milda Mini Mat
  • 1½ dl salt
  • ¾ tsk svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja v

Beskrivning

    Skär det nätt och jämnt tinade renskavet i bitar och bryn det i Milda flytande margarin i en stekpanna.

    Skala och hacka löken. Skala och riv äpplet grovt på ett rivjärn. Blanda ner lök och äpple i stekpannan och låt det fräsa med i några minuter.

    Tillsätt krossade enbär. Låt svampen rinna av ordentligt innan den läggs i pannan. Blanda också ner katrinplommonen, skurna i små bitar.

    Häll på Milda Mini Mat, salt och svartpeppar. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka ev av med lite mer salt och peppar. Rör ner sojan och strö över klippt persilja.

    Servera råris till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.