Kycklinggryta med druvor
Milda.se
Milda.se

Kycklinggryta med druvor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st färsk kyckling (ca 1,2 kg)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Knorr flytande kycklingfond
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 0.5 msk Maille dijonsenap
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Milda Mat eller Milda Mini Mat
  • 200 g halverade
  • urkärnade gröna eller blå vindruvor

Beskrivning

    Dela kycklingen i 8 bitar, se metoder. Torka bitarna noga före bryningen så blir ytan vacker. 
Krydda dem med salt och svartpeppar.

    Häll Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - bryn kycklingbitarna gyllenbruna. Lägg över de brynta bitarna i en gryta.

    Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja.

    Låt kycklingen småkoka under lock i ca 25 minuter. Ta upp kycklingbitarna. Vispa ihop mjöl och Milda Mat och rör ner i såsen. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning.

    Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt druvorna. Koka upp och småkoka under lock i ca 5 minuter. Rör försiktigt några gånger. Servera grytan med kokt ris, lättbrynta morotsbitar och broccoli.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.