Borsta ren svampen från ev smuts och skräp, skiva champinjonerna. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm tjocka skivor. Stek filébitarna i matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Ta upp köttet, vira in det i aluminiumfolie. Stek den hackade löken tillsammans med kantareller och champinjoner i matfett i en panna med hög kant. Tillsätt vatten, buljong och Milda Mat. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i filébitarna i grytan och hetta upp den. Servera grytan tillsammans med kokt potatis, ris eller pasta.
Smaka av med salt. Ansa svampen. Tillsätt svampen till köttet och låt blandningen fräsa ett par minuter. Servera pastan med såsen och strö över lite finhackad persilja 400 g fläskfilé. 2½ dl Milda cuisine fraiche karl-johan Svamp
Låt löken fräsa med ett par minuter. Lyft över kött och lök i en gryta. Skär morötterna i slantar och låt koka med när 5 minuter av tiden återstår. Tillsätt grönsakerna och låt grytan koka 3 minuter. Servera grytanmed kokt potatis och en grönsallad 1 kg grytkött av nöt (tex högrev)
Lägg nu i en smord ugnsfast form tomater, fläskfilé, skinka och champinjoner. Vispa ur stekpannan med lite vatten, spara skyn den får en god smak utav kryddan
Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
En snabblagad mustig och god grytamed lite hetta. Stek först korven, lägg över i en gryta, bryn köttet i fettet från korven i omgångar, lägg över i grytan
Jag gjorde som sagt en egen grytamed lite "man tager vad man haver". Här är receptet på grytan jag lagade till middag igår, vi hade tänkt äta fläskytterfilé i helgen men blev bjudna på middag av mina föräldrar så fläskytterfilén blev kvar
Servera grytanmed kokt potatis eller ris. Smaka av med senap. Lägg efter hand över köttet i en gryta. Strö över rikligt med hackad persilja vid serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.