Milda.se

Allt i en gryta

Grytor lagar sig nästan självt. Så praktiskt! Här har vi samlat våra bästa grytor. De flesta serveras med potatis eller ris.

Fläskgryta

½ msk vitvinsvinäger. TILLSERVERING. kokt ris. 400 g färsk skinka, strimlad. 1 krm malenvitpeppar. 1 msk MildaKockens Val, flytande. 250 g färska champinjoner. 2 scharlottenlökar, fint tärnade. 2 vitlöksklyftor, skalade. 2 dl vittvin. 2 msk dijonsenap. 5 dl Milda Mat 15%. 1 Knorr kycklingbuljongtärning. 2 msk färsk bladpersilja, hackad
Kycklinggryta med champinjoner

Kycklinggryta med champinjoner

Häll flytande margarinien stekpanna, när bubblorna slutat bubbla - bryn kycklingbitarna och tillsätt de skivadechampinjonerna
Orientalisk fläskfilé

Orientalisk fläskfilé

Fräs lök och curry i matfett iengryta. Lägg tillsistibananskivor och ge grytan ett uppkok. Smaka av grytan med salt och peppar
Indiskt lamm

Indiskt lamm

Lägg över iengryta. Ansa, snitta, skölj och skivapurjolöken. Skala och klyfta äpplena. När matfettet slutat bubbla - lägg i köttet och bryn i omgångar
Scampi oriental

Scampi oriental

Häll MildaCulinesseien kall traktörpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Räkpanna med banan och curry

Räkpanna med banan och curry

Häll matfett ien stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök, curry och pressad vitlök
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Lägg efter hand över köttet iengryta. Bryn köttbitarnai omgångar i flytande margarinien stekpanna
Fyllig majssoppa

Fyllig majssoppa

Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. avrunnen. TillsättTimjan och mjölet, rör om väl. Skala och skär potatisenimindrebitar
Festgryta

Festgryta

Flytta efter hand över iengryta. Skär köttet istrimlor och fräs i flytande margarinien stekpanna. Tillsätt tomatpuré
Lövbiff gryta med sparris och morot

Lövbiff gryta med sparris och morot

Värm engryta med margarin, häll ilövbiff, fräs tillfingyllenbryn färg. Tillsättbiffen, vårlök, sockerärtor, Milda mat och fraiche samt fond
Per-Eriks renskavsgryta

Per-Eriks renskavsgryta

Skär det nätt och jämnt tinaderenskavetibitar och bryn det iMilda flytande margarinien stekpanna
Älggryta

Älggryta

Bryn älgköttet i matfett iengjutjärnsgryta. Skala moroten och rotsellerin och skär dem itärningar. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut
Skogshuggargryta

Skogshuggargryta

Lägg över iengryta. Bryn färs och lök i matfettet ien stekpanna. Blanda ner dem igrytan. Dela champinjonernai fjärdedelar och bryn dem i matfett
Kycklinggryta med druvor

Kycklinggryta med druvor

Lägg över de brynta bitarnaiengryta. Torka bitarna noga före bryningenblir ytan vacker. Servera grytan med kokt ris, lättbrynta morotsbitar och broccoli
Krämig fläskfilégryta

Krämig fläskfilégryta

Hetta upp matfettet ien stekpanna. Ansa svampen. Tillsätt köttet och bryn det i matfettet. Tillsättvitlöken och fräs det någon minut

Kokt kalv med dillsås

Red av såsen med majsstärkelsen utrört ilitekalltvatten. Lägg alltigrytantillsammans med salt och kryddor
Indisk gryta

Indisk gryta

Häll Mildaien kall stekpanna. Smaka av den. Skär köttet itärningar. Denidealiskastektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Lägg över köttbitarnaiengrytatillsammans med benen och löken. (Släng intebenen). När matfettet tystnat och blivit brynt - lägg iköttbitarna