Marängtårta med lemon curd och jordgubbar
All cooked up
All cooked up
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 0,5 tsk saft från en citron
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk maizena
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl lemon curd (recept på hemmagjord finns t ex på Tasteline, men jag köpte färdig den här gången)
  • 25 g finriven vit choklad
  • 180 grader och börja sedan med marängbotten. Tänk på att det är viktigt att det inte kommer med något av äggulan när du knäcker äggen och att bunken som du vispar i är ren och torr. Vispa äggvitorna och citronsaften till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen blivit så pass fast att du kan vända på bunken utan att det rinner ut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.