2 dl
lemon curd (recept på hemmagjord finns t ex på Tasteline, men jag köpte färdig den här gången)
25 g
finriven vit choklad
180 grader
och börja sedan med marängbotten. Tänk på att det är viktigt att det inte kommer med något av äggulan när du knäcker äggen och att bunken som du vispar i är ren och torr. Vispa äggvitorna och citronsaften till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen blivit så pass fast att du kan vända på bunken utan att det rinner ut.
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller medlemoncurd
Anki fick en idé om att baka maränger, något som aldrig lyckats tidigare pga vår gamla dåliga ugn, sen täcka marängerna med grädde, jordgubbaroch sån där kolasås som vi läst om i flera andra bloggar
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. ½ l jordgubbar. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå
Hallon är ett av sommarens bästa bär, topp två medjordgubbarna i topp. Tillsammans med syrlig lemoncurdoch krispiga smulor med lite smak av kokos kan det här bli sensommarens bästa dessert
Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). riven mörk choklad och florsocker ovanpå 4 ekologiska äggvitor. 1 timme och. 1 burk med. 2 liter jordgubbar
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
/ Blanda jordgubbarnamed citronskalet och lite mynta, pressa i lite citron. So try this easy lemon twist on the strawberries instead, and enjoy the beginning of the summer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.