En god färsås som kan ersätta de flesta "köttfärser" i recept. På bilden har vi svampfärs som är stekt tillsammans med grovt rivna morötter hackade sockerärtor och svamp, serverat med pasta och riven sojaost
Den här lasagnen är lite annorlunda, men så otroligt god. Den innehåller varken pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta/laktosintoleranta/mjölkproteinallergiker/veganer och självklart alla andra som vill ha en hälsosam och god lunch eller middag
Ett av mina favoritrecept på piroger, de är lika goda varma som kalla och perfekta att ha med sig på picknick eller lunch, varför inte till en god soppa
Här är mitt bästa recept på vegansk lasagne, det är lite härligt sting i. Vill man göra lakto-ovo kan man använda qourn och använda mjölk i bechamelsåsen
Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japanskt matlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japansk mat
I helgen så bjöd vi några vänner på sushilunch. Trixet tycker jag är riset, det ska bli klibbigt, men inte för klibbigt för då suger det inte upp soyasåsen
Jag hittade mycket intressant tofu i en ekologisk matbutik. Det är “Tofu Rosso” som har tomat smak. I Japan har jag aldrig sett den typen av tofu, men jag tycker det går bra med italienska
I Japan hade jag ibland lasagne (jag tror japansk äta italiensk mat ganska ofta) och jag har dem här, men jag alltid tror att lasagne är mycket bra men för tungt … speciellt efter att ha ätit det du känner det