Jag gjorde även ett försök till korvstoppning förra året men kan inte riktigt tycka att den föll ut som jag hade hoppats så nu så här i novemberrusket tänkte jag passa på att prova på den klassiska julkorven, den som kokas
En (av många) tradition jag har infört i min familj är att göra hemgjord julkorv. Att göra julkorv är en riktigt rolig familjeaktivitet där både stor och liten kan vara med och hjälpa till
Ingredienser. Fjälster av gris. 50 g Lever. 1 Gul Lök. 0,5 kg Fläskfärs. 0,5 kg Nötfärs. 100 g Ister. 20 g Salt. 2 msk tomatkrydda (torkat tomatskal, mixat)
Full koncentration när julkorven ska göras. De börjar bli duktiga, de fixade nästan detta själva. Dessutom lovade de att komma och hjälpa oss korva när alla barnen flyttat hemifrån
Nu är den stånkad och klar - julkorven. Idag ska jag testa den på mina LCHF-vänner. Originalet till julkorven hittade jag i "101 nya idéer" och tänkte till och blandade en LCHF-variant. Julkorv50 g smör125 g choklad (minst 70%)mandelparanötterjordnöttermandelmjölkokosmjölBakeProOriginalreceptet kan du klicka på, så får du en större version
Nedan följer ett recept på julkorv gjord på en blandning av nöt- och fläskkött. 200-300 g späck. 2-3 dl grädde. 3-4 m fjälster. Snurra fjälstret ett par var och knyt en knut var 15-18 cm. 200-300 g späck. 2-3 dl grädde. 3-4 m fjälster
Idag känner jag mig extra nöjd eftersom jag har gjort en hel gryta med julkorv. . Det går ganska snabbt om man har en korvstoppningsmaskin och jag brukar alltid ta i lite extra med kryddorna
1 st Knorr kött- eller kalvbuljong. 500 g vilt - eller oxfärs. Koka upp matlagningsgrädden under vispning, och gör så ett par gånger till för att bli av med luftbubblor som kan få korven att spricka sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.