Västerbottensosten sätter extra smak och soppan blir riktigt fyllig. Här har jag förstärkt den med en rejäl portion räkor och kräftstjärtar, så proteininnehållet blir högt
Recept och foto av Madeleine Landley - Se även Madeleines övriga påskrecept Smördegskvadrater med potatisflarn, pepparrotsost, räkor och dill Gröna omelett-snurrormed räkröra
För mig är det min all-time-favourite, dvs räkor, Västerbottensost, Kalix löjrom, rödlök, gräddfil. Frasigaste Langos med löjrom, räkor och Västerbottensost hittar ni här och nu
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Avsluta med att strö över hackad persilja. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.