Iranska Recept

  • 10 Recept

Ris & köttfärsmix

Koka riset helst på det iranska viset, men det går bra på vanligt sätt. Stek färsen med lök å kryddor, tänk på krydda lite extra eftersom det sen ska blandas med riset
Iranska  Sesamkakor

Iranska Sesamkakor

Rör ihop ägg, socker, olja, mjöl och bakpulver till en smidig smet. Klicka med två matskedar lagom stora klickar på ett bakplåtspapper

Salade Olivie

Recept. Gäst. mån, 2013-06-03 21. 46. 45min. (4). 1. Koka kycklingen med hackad lök och salt. 2. Koka potatisen. 3. Koka äggen
Lammgryta (Tass Kebab) från Armenien.

Lammgryta (Tass Kebab) från Armenien.

När jag googlade hittade jag motsvarande recept både i det iranska och det turkiska köket. Mitt ursprungliga recept hittade jag i en kokbok för kaukasisk mat

Omelett bademjan

Inspirerat av recept från kokboken Iranska Köket. Annorlunda omelett med ursprung från Iran. Du behöver. 4 aubergine
Vanilj- och saffransdoftande citrusmarmelad

Vanilj- och saffransdoftande citrusmarmelad

700 g apelsiner600 g grapefrukt200 g citronersaft av 2 apelsiner, ca 2 dl3 dl vatten3 dl ljust muscovadosocker1 vaniljstång0,5 - 1 g saffran - gärna den trådiga "äkta" iranska3 - 4 dl syltsockerTvätta frukten noggrant, och skär bort fästen och ev fula skaldelar. 0,5 - 1 g saffran - gärna den trådiga "äkta" iranska
Segt värre

Segt värre

Jag har mycket saffran hemma nu, men den iranska som jag fått i present är ännu obruten. Ni får recepten här nedan
After Eight-paj med chokladsås och päron (4–6 port)

After Eight-paj med chokladsås och päron (4–6 port)

---Recept på råkost/raw food från Emma Stawåsen på emmasrawfood. Chokladsås1,5 dl kokosolja1,5 dl vatten6 iranska dadlar (superkletiga o urkänade)6 msk kakao1 tsk vanilj2–3 msk acaciahonung eller vanlig honungGarneringNågra matskedar råa kakaonibs (Om du inte har kakaonibs, använd hackad mandelGör så härSmält kokosoljan över ett vattenbad försiktigt, dra av från vattnet när det är smält (Så det inte blir för varmt)
Kalampolo - Vitkålsris med köttfärs

Kalampolo - Vitkålsris med köttfärs

Vi kom igång ordentligt med vitkålspratet och då tipsade hon om den här iranska rätten. I bussen ner till Karlstad häromdagen, nämnde jag för min kollega om min stora svaghet för vitkål