Jag hade avokado, olivolja, lite citron, basilika och himalayasalt på mina mackor. Apropåfavoritbröd. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Rör ihop kvargen med havregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers)
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor. Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Jag tror det är just där det säger stopp för många - vi är så vana vid att baka med vetemjöl, så när jag skriver kikärtsmjöl, hasselnötsmjöl, kokosmjölochmajsmjöl så slutar kanske en del att läsa vidare
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölkoch fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Pajskal påmandelmjöl. Häll mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke. Många är ju dessutom känsliga för mjölk så jag har gjort lite tillägg i receptet nu så det ska passa även för dem
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.