Injera

Injera

  • 13 Recept
Injera, Eritreanskt bröd

Injera, Eritreanskt bröd

Injeran är grunden för eritreansk mat. En injera läggs på tallriken ochovanpå den läggs några skedar zigni (lammgryta) eller annan mat
Alicha, etiopisk vegetarisk sås

Alicha, etiopisk vegetarisk sås

Ingen injeramiddag är komplett utan en rejäl laddning alicha. Injera i botten och sedan såserna ovanpå
Spiced Apple Cake - Äppeltårta

Spiced Apple Cake - Äppeltårta

Dagen till ära var vi hembjudna till ett par av mina vänner och firade där med att äta injera *mums* som är en slags surdegs pannkaka som serveras med olika (starka) grytor och är Etiopiens traditionella maträtt
Sportlovsplättar med banan - gluten- och mjölkfria

Sportlovsplättar med banan - gluten- och mjölkfria

Den används bl a i injera, som är ett slags pannkakor, och som ofta äts i Etiopien och Eritrea. De här plättarna är laddade med energi av bästa sort, något som behövs om man ska ägna sig åt sportlovsaktiviteter

Injera etiopiskt syrligt pannkaksbröd

Lätt som en plätt, kräver bara lite planering. 1 liter vatten1 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl2 dl kornmjöl1 dl rågmjöl1/2 jästpaket1 tsk saltMjölsorterna kan varieras men det är gott att blanda flera sorter
Etiopisk måltid i all enkelhet

Etiopisk måltid i all enkelhet

Etiopisk mat äts med händerna med hjälp av ett mjukt, poröst, surdegsbröd som kallas Injera. Injera görs i Etiopien av teff - ett uråldrigt, näringsrikt och glutenfritt sädesslag som bara växer på Afrikas horn