Alltså om köttoch potatis. Hej igen nått som jag älskar är kött å potatis. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten. De fick puttra i pannan ca 10 min tills köttbullarna var genomstekta
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
I Italien valde vi en gång att lite rebelliskt ändra på receptet och i stället för att koka köttet lägga det på grillen och sedan servera det med den klassiska tonfisk- och sardellsåsen som är så god och full med härliga medelhavska umamismaker
Skivade kalvköttetoch lade på ett fat klätt med ruccolasallad, skedade såsen över köttetoch dekorerade med stora kapris, citronskivor och finskuren persilja
Just den här räcker säkert till tio - lite beroende på vad som i övrigt serveras. Mixa den, först på egen hand, sedan med någon matsked av yoghurten, till en slät grön sås
FacebookGooglePinterestSkriv utE-post. Jag älskar purjolök och att smaksätta den med lite citron eller vitvinsvinäger är grymt gott och ett suveränt tillbehör till både köttochfisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.