Kusinen i grannbyn gav mig Annelies Schönbecks bok Dagligt bröd i present. Han berättade att första gången han smakade Honung-salt-brödet var det en stor smakupplevelse
Detta är ett vitt bröd från 1700-talet. Det som skiljer sig från många andra recept är att man inte skållar mjölet utan kokar upp en del av det som en stuvning
½ dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)3 dl sötvört3 dl drav2 dl vatten½ dl rapsolja5 dl grovt rågmjölca 12 dl vetemjöl2 tsk salthonung eller sirap efter smak - balansera med sötma om du tycker att degen är för sur1 Koka draven med vatten i minst 15 min
Kunde inte låta bli att ta med mina fina tulpaner jag fick häromdagen. Januari är slut och jag har ännu inte handlat något bröd detta året, känner mig faktiskt ganska duktig
Tänk att det redan är första november. Tiden flyger verkligen iväg och det börjar lacka mot jul. Nu är det bara en liten pyttig månad kvar tills man äntligen får sätt aupp adventsljusstakarna som sprider så vackert sken i mörkret
Testar mig på surdeg igen sist dog degen ifrån mig men nu har jag hittat en deg som man fryser in. den hittar du här, men du kan självklar använda din surdeg om du har en i kylen eller frysen
Efter räddningen av min vetesurdeg så var den glad och bubblig. Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Igår gjorde jag lakritsglass. Jag är så otroligt bra på att göra lakritsglass så det är inte klokt. Jag har gjort massor av glass senaste tiden, men bara för att sen ge bort
Köpte lite ekologisk lakritspulver för ett tag sedan ( Finns hos NK i Göteborg, på nedervåningen) som jag bara var tvungen att test att smaksätta glass med