Men det var goda vita kroppkakor som jag serverade min kära svärmor med lingon och smör. Många av er slog huvudet på spiken direkt, medan andra gissade på palt medan en annan skrev, â€Nä, i palt är det ingen lök
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Ingredienser Portioner. 4 1 liten gul lök 150 g rimmat sidfläsk 1/2 msk stött kryddpeppar 1 kg rå potatis 300 g kokt potatis 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt + salt till kokvattnet Till servering skirat smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Fräs quornet med löken. servera med smält smör och/eller sylt. Lägg i kroppkakorna och låt dem sjuda sakta i 10 minuter efter det att de flutit upp till vattenytan. 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakornamed
Jag har aldrig gjort egna kroppkakor men har länge varit sugen på att prova för att se om jag tycker om det eller inte (smaken brukar ju ändras med åren)
Lägg smöret i kall stekpanna och häll i fläskbitarna samt lökhacket och stek på medelvärme tills det är gyllenbrunt men löken får inte brännas och krydda sist med kryddpeppar, låt fyllningen kallna helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.