Surdegs...soppa  dvs. Żurek
baka & smaka
baka & smaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 msk rågmjöl eller om du har rågsurdegsgrund hemma
  • 1 dl rågsurdegsgrund +
  • 5 msk rågmjöl
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2-3 lagerblad
  • 5 korn krossade kryddpepar (Pimenta dioica)
  • 1 l varmt
  • 2- 3 dagar Degen är färdig när den smakar surt men luktar behagligt. Och så till själva soppan: 2 koppar zakwas (mer om du vill ha mer syra)
  • till
  • korv
  • 300 g skivad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 l vatten
  • 1 lagerblad och 1 tesked mejram, svartpeppar
  • 1 dl smietana (gräddfil)
  • hårdkokta ägg
  • 20 minuter Tillsätt den syrliga basen, zakwas och sedan mejram. Blanda väl gräddfilen med den varma vätskan och häll i soppan. Låt soppan koka upp igen.När soppan skall serveras, skär de hårdkokta äggen i halvor eller klyftor och lägg i soppan. Glöm inte med korvsnuttar, dem skall följa med till tallriken. Får du inte tag på polsk korv misströsta inte - använd frankfurterkorv, kabbanoss eller annat. Men aldrig falukorv!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.