Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Den föregående veckan har vi haft så fullt upp med att förbereda ett studentfirande, ni vet, städa, laga mat, räkna sittplatser, få på studenten sin kostym, och så vidare
Jag fyllde mina cupcakes med lemoncurd, tyckte dem kunde lyxas till lite. Min föräldraledighet har precis nått sitt slut och jag har börjat jobba igen, vilket innebär att tiden för bakningen inte riktigt räcker till så mycket som jag vill
"Gamla trogna läsare" kommer säkert ihåg min fäbless för filodeg och hur jag brukar roa mig med att baka paj med filodeg som botten istället för vanlig pajdeg, eftersom a) det går så fort b) det är magert och c) är ju så delicious
Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur)
Kycklingfilé passar bra som buffémat. Går att servera både varm och kall. Även detta recept är från den goda buffén som vi blev bjudna på förra helgen hos min syster
Ugn 200°. Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter
På sommaren är det extra gott med matiga sallader. Igår svängde jag ihop en vegetarisk pastasallad till lunch av det som fanns kvar från picknicken på midsommarafton
Vad kan vara godare än en perfekt helstekt oxfilé. ja jag vet faktiskt inte. ). Jag vill helst ha min röd, men brukar göra den rosa för att alla ska kunna äta
Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en jämn deg på mjölad bakbänk och knåda degen smidig cirka 10 minuter