Mina favoriter

Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter
Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Tänk dig sydtysk husmanskost med fläsklägg (Schweinshaxe) och surkål. Dra den väster ut in i Alsace. Krydda med vin och timjan, lagerblad och persilja – då får du den här smakrika fläskläggen
Lägg lammet i lergrytan

Lägg lammet i lergrytan

Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Foto. Jurek Holzer. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Lammkotletter och rotgrönsaker i ugnen

Lammkotletter och rotgrönsaker i ugnen

Lamm kotletter på mitt vis. Receptet för 4-6 personerIngredienser. 8 st lammkotletter och/eller lammbog12 st spröda nya färska morötter helst direkt ur landet6 st färska rödbetor2 st rödlökEn liten vitkålNågra kvistar rosmarin2 st vitlöksklyftor2 dl rödvin2 msk sirapSalt och pepparOlivolja
Får i kål. Norges nationalrätt.

Får i kål. Norges nationalrätt.

Får i kål är en maträtt här i Norge som man älskar och prisar lika mycket som självaste nationaldagen den 17 maj