Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetariskt och denna vecka blir det en enkel pastarätt med broccoli, champinjoner och solroskärnor
Igår var min dotter sjuk med feber och vi var hemma hela dagen, hade inte riktigt planerat maten så fick ta vad som fanns hemma och till lunch kokade jag glutenfri penne pasta från Glutano och stekte vitlök, paprika, champinjoner och haricot verts med grön pesto som jag sen blandade ner pastan i
Man borde woka oftare, det är ju bara att slänga i det man hittar i kylen och snabbt går det också. Med en god sås kan det knappast bli bättre =) Woken kan man variera hur mycket som hällst
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle250 g fryst bladspenat el 150 g färsk1 paket quornbitar2 vitlöksklyftor6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g smör1 tsk salt1 krm svartpeppar2 ½ dl grädde
På det här sättet räcker 350 g köttfärs till minst 5 personer. Jag fick för mig att knorra till den vanliga pastagratängen med orientkryddor och kokosmjölk, och det blev riktigt lyckat
Yes. Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt med chili- och vitlöksolja, citronskal och ruccola