~ 14 januari 7.30 Frukost: chiapudding på mandelmjölk, 1 msk blåbär, 1 msk jordnötssmör, americano med 2 msk grädde
10.30 Mellis
efter balett: två kokta ägg, ett glas grönt te
13.00 Lunch:
stekt kotlett, surkål, 4 msk choronsås, americano med 2 msk grädde
18.10 Middag:
100 rökt ost, 100 g chorizo, 125 g körsbärstomater, avokado
~ 15 januari 8.45 Frukost: chiapudding på vispgrädde, hallon, 1 ägg, americano
11.15 espresso
med 2 msk vispgrädde
13.30 Lunch:
stekt kotlett, kall sås på 1 dl créme fraiche och 1 msk sambal olelek, körsbärstomater, avokado
16.30 valnötter
50 g, massa vatten (typ fem glas)
21.30 Middag:
150 g korv, 100 g surkål och sidfläsk, grönt te
~ 18 januari
10.30 frukost:
äggröra på två ägg, bacon, americano med grädde.
15.00 lunch:
stekt lax, sallad, halv avokado, kall sås på 4 msk créme fraîche, citronsaft, vitpeppar, svartpeppar, salt och gräslök.
16.00 americano
med grädde
20.00 middag:
kyckling, romansallad, ceasardressing på äggula, sardiner, dijonsenap, rapsolja, olivolja, parmesanost, citronsaft, worstersås, salt och peppar.
22.00 grönt
te, 40 g mörk choklad (90 % kakaohalt)
~ 19 januari
10.00 Frukost:
vatten, ett kokt ägg, chiapudding på en halv dl mandelmjölk och en halv dl grädde, en och en halv msk chiafrön, halv dl hallon och blåbär, americano med grädde.
13.30 lunch:
150 g stekt ryggbiff, 4 msk bearnaisesås, 40 g machetesallad, 25 g röd paprika, ett glas vatten
19.00 middag:
kyckling, romansallad, ceasardressing på äggula, sardiner, dijonsenap, rapsolja, olivolja, parmesanost, citronsaft, worstersås, salt och peppar, avokado.
21.30 paranötter
& cashewnötter 50 g
~ 20 januari 9.00 frukost: äggröra på 2 äggvitor och 1 ägg, 4 baconskivor, ett glas vatten, americano med 2 msk grädde.
11.30 americano
med 2 msk grädde
15.00 lunch:
150 g ryggbiff, kall sås på ... Sallad
18.30 valnötter
50 g 20.30 middag: 150 g coleslaw, 150 g pulled pork, halv avokado, 1 msk créme fraiche
1/2 vitkålshuvud. 2,5 dl grädde. Sätt ugnen på 200 grader – varmluft eller 225 grader – vanlig. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg och servera sedan med valfritt tillbehör. 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta 2,5 dl grädde
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. 2 msk pofiber. 2,5 dl kok. 20 minuter
Förra helgen testade jag att göra paj á la LCHF. 2 kycklingfiléer. 200 g champinjoner. 2 dl riven ost. Höj sedan värmen till 200°C. 2 kycklingfiléer 1 bit purjolök, ca 300 g 1 röd paprika. 200 g champinjoner. 3 ägg 2 dl riven ost
25 April 2016. 2 dl vatten. 2 msk tomatkethup med stevia. 2 krm chiliflakes, eller pulver. Låt stoganoffen koka på svag värme i 20 minuter. 1 kycklingbuljongtärning 2 dl vatten. 2 msk tomatkethup med stevia. 2 krm chiliflakes, eller pulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.