Munkar eller donuts, kärt barn har många namn.
herrhavreflarn.blogg.se
herrhavreflarn.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst- 75 g smör- 4 dl mjölk- 2 tsk kardemumma kärnor (stötta).- 1.1/2 dl socker- 1/2 tsk salt - 1 ägg- 13 dl vetemjöl- 1.1/2 förpackning kokosfett ca 750g. - socker att vända munkarna i.Såhär gör du:Smula jästen i en bunke.Smält smöret och tillsätt mjölken, ljumma till ca 35 grader.Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt sedan resten.Tillsätt 6 dl mjöl, salt, socker, stötta kardemumma och ägg, rör till jämn smet och tillsätt sedan de resterande mjölet. Arbeta degen ordentligt jämnt och strö lite vetemjöl över degen låt sedan jäsa övertäckt ca 1 timma. Själp upp dagen på mjölat bakbord och knåda försiktigt, dela degen i 30 lika stora bullar och låt jäsa under bakduk ca 30 min.Medan bullarna jäser , smält kokosfettet i en kastrull och värm upp till 175-185 grader Ta en bulle och stansa ut mitten med en äppelurkärnare eller dylikt, dra lite försiktigt med fingrarna för att göra hålet större. Fritera två åt gången ca 1 minut på varje sida, lägg för att droppa av på bakplåtspapper och rulla sedan i socker när de svalnat något.Njut av hembakat fantastiska munkar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.