50 g
jäst- 75 g smör- 4 dl mjölk- 2 tsk kardemumma kärnor (stötta).- 1.1/2 dl socker- 1/2 tsk salt - 1 ägg- 13 dl vetemjöl- 1.1/2 förpackning kokosfett ca 750g. - socker att vända munkarna i.Såhär gör du:Smula jästen i en bunke.Smält smöret och tillsätt mjölken, ljumma till ca 35 grader.Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt sedan resten.Tillsätt 6 dl mjöl, salt, socker, stötta kardemumma och ägg, rör till jämn smet och tillsätt sedan de resterande mjölet. Arbeta degen ordentligt jämnt och strö lite vetemjöl över degen låt sedan jäsa övertäckt ca 1 timma. Själp upp dagen på mjölat bakbord och knåda försiktigt, dela degen i 30 lika stora bullar och låt jäsa under bakduk ca 30 min.Medan bullarna jäser , smält kokosfettet i en kastrull och värm upp till 175-185 grader Ta en bulle och stansa ut mitten med en äppelurkärnare eller dylikt, dra lite försiktigt med fingrarna för att göra hålet större. Fritera två åt gången ca 1 minut på varje sida, lägg för att droppa av på bakplåtspapper och rulla sedan i socker när de svalnat något.Njut av hembakat fantastiska munkar.
Sockra munkarna vid servering eller dekorera med god härlig glasyr. Jag tänkte avsluta dagen med att dela med mig av en av mina favoriter i kategorin sötebröd nämligen Munkar
De görs bl a på kikärts-, lins-, urad-, ris- eller potatismjöl. Papadum, eller papad som vi från delstaten Gujarat kallar det, är en populär snacks/chips/förrätt i Indien
Detta blev stående efter jag tagit en klunk eller två och sedan stannade det där. Ja jag har blivit en ”tésörplare” på gamla dar, och tänkte därför skriva ett par rader om denna min nya favoritdryck i bloggen
Receptet nedan är busenkelt och kräver vare sig lång tillagningstid ellermånga ingredienser. Då menar jag inte äpplen, päron och plommon som finns recept på snart nog i varje matblogg eller mattidning värd namnet
Bred pesto, tomatsås eller salsasås över smördegen. Har du köpt en rulle med smördeg rullar du ut den och har du små ark så lägger du dem lite omlott och kavlar ut/ihop dem
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Jag har skrivit in det dubbla receptet och det passar då till en långpanna i storlek 29x42cm
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Jag har skrivit in det dubbla receptet och det passar då till en långpanna i storlek 29x42cm
Kakan på bilden ovan är däremot enkel att baka och tar inte heller så lång tid att göra. Den benämns som Kärleksmums, Kokosrutor, Chokladrutor, Mockarutor, Snoddas, Tv-kaka, Långpannebröd och Vardagsrutor, så talesättet "Kärtbarnharmånga namn" stämmer verkligen in på detta bakverk, som varit populär i många år men tyvärr känns lite bortglömd
Skölj kikärtorna i en sil. 1 tetra kikärtor1 dl rapsolja0. 1 tetra kikärtor. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
Jag älskar Donuts, ellermunkar som vi även kallar dem här i Sverige. Hallon och choklad, hallon och lakrits, choklad och vanilj, lakrits och vanilj, kola och jordgubb eller varför inte syrliga bär och vaniljgrädde
Arbeta nu länge ihop degen så att den blir blank och fin, helst med en köksassistent (alltså inte en människa utan en liten maskin) eller degkrokar på en elvisp
En påse smågodis eller en påse med nötter och torkad frukt. Ett litet tillägg, föräldrar till barn med övervikt skal också ha i bakhuvudet att också torkad frukt och nötter bidrar med mycket kalorier och det kan blir för mycket även av nötter och torkad frukt
Igår kom min man hem med den här lådan med munkar från Dunkin Donuts och det var en trevlig överraskning =) Jag tycker att det är väldigt gott med munkar och min favorit här är nog hjärtat med sylt i och Mr Happy, de här munkarna är så mycket godare än såna som man köper i bake off-disken i mataffären eller på Mc Donalds
fast sylt, marsankräm eller chokladTill fritering. Har aldrig gjort det, men hur svårt kan det va. Förra året var det macarons, provade att baka, och det gick faktiskt bra, det var många moment innan det blev en färdig macarons och det smakade väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.