KANELBULLAR (GLUTENFRIA)
150grsmör50grjäst2mskfiberhusk5dlmjölk1dlljussirap1½dlkesella½tsksalt1dlströsocker2paketsempersglutenfriamjölmix500grstyckFyllning. Smältsmörochhällimjölken, värmtillfingervarmtSmulanerjästenröromsåjästenlösesuppTillsättsedanfiberhuskenochlåtdetsvällai10minuterEfter10minutertillsätterdurestenavingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbetaimaskiniminst10minuterLåtdegensedanjäsai40minuterunderbakdukNärdegenjästfärdigttarduuppdenpåmjölatbakbord(mjölatmedglutenfrittmjölmixsåklart)Knådadegensådenkännssmidigochdeladen sedani2delar, kavlautdegenochbredpåsmörströöversockerochkanel, rullaihopdenochdeladeni20-24bitar, läggbitarnaibullformarsomduställtpåenplåtochlåtjäsaytterligare20minuterunderbakduk, görsammasakmeddenandradegbitenPenslabullarnameduppvispatäggströpåpärlsockerochflagadmandelGräddabullarnai250gradermittenavugnen i10minuter, senärdetbaraattnjutaavunderbartgoamjukahärligakanelbullar, fördomärjättegoa´ 150grsmör. 20-24bitar
Bamses Honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.