Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Och det bästa av allt. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. Orginalreceptet hittade jag hos Kusten är klar och där tipsar Virginia om massor av tips om man använder andra mjölmixer mm så kika gärna in där också
Idag gjorde jag för första gången Rimbobullar och dom vart farligt goda. Dessa kan man frysa in när dom är färdiga och bara ta fram och grädda i ugnen innan man ska ha dom
Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl.  Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen. Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt
Sänk hastigheten till det lägsta och ringla i nutellan. Sätt ugnen på 180 grader Klä bakformen med bakplåtspapper och smöra/spreja bakplåtspappret. Häll nutellan i den klädda formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter
Rör under tiden smöret och sockret till en mjuk massa. Blanda ner allt detta och saltet i degen, arbeta in så mycket mjöl att degen inte kladdar, den ska gå att knåda lätt på bordet utan att den fastnar
Det är värt mödan, resultatet blir de godaste bullarna någonsin. Jag bytte dock ut mjölet mot Manitoba Cream, ett mjölsort som ger saftigare och luftigare bullar
Tillsätt mjölkblandningen och rör ut jästen. Blanda ner de övriga ingredienserna och gör en "bulldeg". Pensla knytena med ägg och strö över pärlsocker och ev flagad mandel
Kommentarer
eliasb
Supergott!!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.