Ta bort det övre papperet försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet
Till drinken så gjorde jag sockerlag, men lätt det koka ihop tillsammans medkanelstänger och nejlikor vilket gav drinken en hintavkanel men inte så mycket så att det tar över (vilket kanel lätt kan göra)
Du kan variera med linfrö, bovete, havregryn mm. Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Fyll den med någon av mina fyllningar, eller fyll den med någon blandning som du själv tycker om. Däremot blev den inte så hög att den gick att dela i fyra bottnar, utan jag fick nöja mig med tre
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Kavla ut till en rund platta och fordra en smord pajform - gärna lite högre - med degen. Jag har sedan dess gjort bön- och kikärtspaj flera gånger med lite olika mjöl och lite olika fyllningar
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel. Idag var jag hemma hos mamma och de hade plockat en hel hink med blåbär
DSBilder på olika glutenfria mjölsorter hittar du här. Det finns ju färdiga "vanliga" s k Omegabröd att köpa, så jag ville ju inte vara sämre, utan snodde ihop en glutenfri variant, fullproppad med nyttiga och välgörande fettsyror
Bred krämen över rulltårtan och rulla ihop med hjälp av bakpapperet. Rulltårtan är glutenfri, men kan också lätt göras laktosfri med laktosfri färskost och laktosfri eller mjölkfri choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.