Igår gjorde jag en tidsresa tillbaka till barndomen. Jag upplevde hur jag satt i Farmors kök och på Mormors veranda med de svenskaste av svenska dofter i näsan - stekt fisk, kokt potatis och dill
En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrullader med mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor
För några veckor sedan blev vi kontaktade av Kokbokshyllan. De ville att vi skulle vara med i en tävling och tolka ett recept ur någon av deras tre välgjorda digitala kokböcker, som kan laddas ner gratis till ipad och i förenklad version till iphone
Så här gör jag mina. Ja, då var vi inne på sista semesterveckan. Ja, inte för mig förstås, jag är ju föräldraledig men Jonny börjar jobba nästa vecka och stora tösen börjar i förskoleklass samtidigt
Riktig svensk husmanskost det är kålpudding det. =)Vi äter inte så mycket svensk husmanskost i det här hemmet, antagligen för att jag lagar det i mängder på jobbet
1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska)1 gullök, hackad1 rulle smördeg4 ägg1,5 dl créme fraiche, man kan använda gräddfil också3 dl riven västerbottenost1 dl hackad gräslökpeppar Rulla ut smördegen och klä en pajform
Jag älskar köttbullar, men jag är högst kräsen i hur de ska tillagas och hur de ska smaka. Goda köttbullar innehåller rikligt med lök och den ska helst inte vara rå
Vilket strålande härligt väder som visar sig utanför fönstret. -)Startar måndagen med att tipsa om dessa ljuvliga biffar med mozarella och strimlade soltorkade tomater
har vi just njutit av, Biff à la Rydberg, en riktig smaksensation enligt oss. Vi inspirerades både av Per Morbergs recept och av ett recept som vi hittat i Skånska Dagbladet i lördags, så här blev det