Minikakor till julmyset – Pepparnötter & Sötsalta Mandelkakor
Dagmar's Kitchen
Dagmar's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 st
  • 100 g smör
  • 0,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • en nypa flingsalt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Sötsalta Mandelkakor, cirka 30 st 100 g mandelmjöl
  • 1 äggvita 1 2/3 dl florsocker
  • 2 tsk salt
  • 1 ) Vispa äggvitan hårt och tillsätt övriga ingredienser. Och det är sant att det skall vara två teskedar salt – det låter ju inte klokt, men det är det som är hemligheten bakom de här små godingarna…
  • 2 ) Låt degen vila en stund i rumstemperatur och rulla sedan små bollar som du lägger på bakplåtspapper. Det går också bra att spritsa ut smeten eller klicka ut den med tesked.
  • 3 ) Grädda ca 10 minuter i 175 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.