Det går hett till i vårt kök just nu, är det inte heta kladdkakor så är det heta salsor. ) Och vi ska inte vara mildare idag, nej då för nu är det dags för en spicy färskkorv att göra entré
Låt oss först börja med att gratta skånepågen Robin till vinsten i melodifestivalen. Mårtenssons är väldigt nöjda med resultatet, för även om Yohio blev vår favorit så blev Robin vår andrahandsfavorit
Här är receptet på det mormor och jag lagade igår, en riktigt god korv. Det var första gången jag gjorde egen korv och det var enklare än jag trodde, jag gillar att man vet precis vad som är i korven och att man kan smaksätta den helt efter egen fantasi
Förra veckan gjorde vi korv hemma hos min vän Georg. Vi hade cirka 30 kg fläskkött som vi tänkt använda till korv från kollogrisarna som slaktades för någon vecka sen men valde att sikta på 15 kg för att det inte skulle bli för övermäktigt för denna vardagskväll
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Gött tyckte både jag och mina vänner Line och Linus som tittade förbi mitt i korvstoppandet. Efter wienerkorv och falukorv så var det igår dags att testa att skapa ett eget korvrecept
Detta är mitt första försök att göra egen korv inspirerad av Gustafva Björklunds devis. â€Korf bör helst tillverkas i det egna köket, emedan varan så ofta är underkastad förfalskningar af det vidrigaste slag, hvilka till på köpet äro mycket svåra att upptäcka