Kerstins kokbok

Kerstins kokbok

  • 8 Recept
Honungsglaserad brysselkål

Honungsglaserad brysselkål

Nu var det väldigt länge sedan jag la upp något här på bloggen mest för att jag inte haft tid att vara speciellt kreativ med min matlagning
Sparris som förrätt

Sparris som förrätt

Skär bort den nedre delen på sparrisarna. Föväll den vita sparrisen i lättsaltat vatten i ca. 15-20 minuter
Stekt grön sparris med parmesan & parmaskinka

Stekt grön sparris med parmesan & parmaskinka

Kokt sparris är gott. Stekt sparris är gudomligt. Smaken blir mer koncentrerad och mer närvarande. Konsistensen blir mjäll och al dente – inte alls så där trådig som sparris är om man har otur
Havrekakor med russin

Havrekakor med russin

Smält smöret och blanda med havregrynen. Låt stå en liten stund. Blanda i sirap och socker. Blanda ihop mjöl, havregryn, bakpulver och russin
Havrekakor  -                    gluten och mjölkfria

Havrekakor - gluten och mjölkfria

Spröda och lite knäckiga havrekakorIngredienser till en plåt med kakor. 100 gr mjölkfritt smör2 dl glutenfria havregrynDrygt 1 dl glutenfritt mjöl0,75 dl farinsocker1/2 tsk bakpulver1/2 tsk kanelen liten nypa saltSmält smöret och häll över de torra ingredienserna