300 g
skalade morötter och lägg de i en stor skål/bunke. Blanda ner 1 finhackad gul lök i morotsrivet. Tillsätt därefter 3 msk majsstärkelse och blanda om ordentligt.Blanda i ½ dl kikärtsmjöl, 1-2 nypor kokossocker, 1 nypa salt, ½ tsk bakpulver, ½ tsk malen spiskummin och lite svartpeppar. Blanda därefter i 1 msk rapsolja, 2 msk mjölkfri grädde och "no-egg" motsvarande 1 ägg (alt.1 ekoägg). Rör om ordentligt. Om smeten är för lös för att forma biffar: rör i 1-2 msk fiberhusk. Forma fem (5) biffar av smeten och sätt in de i kylen i 1 timma. Ta ut biffarna ur kylen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene på båda sidorna. Servera biffarna med valfria tillbehör.Glutenfritt Mjölkfri (Använd mjölkfri grädde). Vegan (Använd "no-egg" el. ersätt "no-egg m. t.ex. ytterligare 1-2 msk mjölkfri grädde).Jag hadeen påse morötter som såg ut att vilja lämna kylen snart, så innan dem hann göra det på egen hand gjorde jag ett par goda och saftiga morotsbiffar som höll ihop bra (viktigt om du frågar mig) och som därmed var lätta att steka.Passa på att göra flera biffar på en gång och frys in till höstens matlådor eller luncher/middagar då orken tryter eller tiden är knapp. Det blir cirka 15 biffar av 1 kg morötter. Ytterligare recept med biffar med rotfrukter i [länkar]:Rotfruktsbiffar
I Söndags åt vi bakade potatisar till middag och även om varm nybakad potatis med vitlöksmör är det bästa som finns så är det även gott att ha något lite mer matigt till
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
Den här har fina smörgåstårtan har jag helt på eget bevåg snott från fina Kryddburkens sida. -) Linda serverade den på nyårsafton, själv gjorde jag den till trettonhelgen då vi träffade mina bröder plus pappa storätare
Skala lök, morötter och vitlök och riv sen dessa fint antingen på ett rivjärn eller matberedare. Blanda ihop med kryddorna, ägg och ströbrödet lite åt gången tills det får en konsistens ungefär som köttfärs
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.