Här tänkte jag därför bjuda på ett superlätt recept på grilladseabreammed lite asiatisk touch. Grillad fisk är verkligen någonting som jag tycker är oerhört underskattat
blanda med olivolja, pressad citron, rivet citronskal, salt och peppar. Den där krispiga smaken av friterad bläckfisk, en skvätt citron, lite majonäs och en kall öl
Blanda övriga ingredienser och häll över osten. urkärnad och finhackad. Skär halloumi i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och grilla snabbt på båda sidor. 2 msk färskpressad citronsaft
Servera den grillade rödingen medgrillade morötter, grilladecitroner, lime aioli och dill. Grillad röding är enkelt och tacksamt då det är en fet fisk som tar åt sig av de goda grillsmakerna
Grillad savoykål med kapris ochcitron. Chorizogryta medgrillad paprika ochkorianderris. Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grillad ananas med en choklad och chiliglaze
Blanda övriga ingredienser och häll över osten. Skär Halloumiosten i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och grilla snabbt på båda sidor. 5 st röd chilifrukt , urkärnad och finhackad. 2 msk citronsaft , färskpressad
Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor tycker jag att lax passar väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki
Pressa citronoch lime, skölj och tag bort kärnor från chilifrukten, skär i småbitar. Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk korianderoch mango ihop med chilin ochcitron/lime
Fräs lök och vitlök i olivolja och tillsätt därefter, chili, lime och vin. Jag brukar ofta göra gräddiga musslor med vin, men idag blev det i stället asiatisk touch med lime, chili ochkoriander
En av rätterna vi lagade var heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili ochkoriander. Lägg upp på en salladsbädd tillsammans med hackad chilifrukt, bitar av sharonfrukt, limeklyftor och färsk koriander
) i pannan vilket gör att paprikan får en något rökt, grillad smak. Efter att ha snabbmarinerat den strimlade biffen i hackad inlagd koriander, lime, chili, vitlök och olja, steks den på häftigt
Ringla över lönnsirap och servera med limeklyftor. Toppa gärna med färska örter. Vispa ihop pannkakssmeten, låt den stå och svälla 1 timme före stekning för bästa resultat. Strö över smulad getost, rostad hackad mandel (rosta i torr stekpanna), rostade jalapeños (i ugn 5 min/200c), koriander. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag. 1 st krukor Koriander - färsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.