Det blev helt plötsligt ett besök hem till Sveige för lite renovering av huset. Ville passa på att äta mat jag längtar efter och vanligt hederligt fläsk var så länge sedan
Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
Samma sak med det sydafrikanska vinet tillverkat av druvan pinot noir (som för övrigt är en av mina favoritdruvor) förknippar jag med Kalifornien och Frankrike
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Valborgsmässoafton idag och brasorna tänds ikväll. Här hemma ska vi ha gäster på middag med en liten norrlandsinfluerad meny då jag har för mig att vi aldrig tidigare bjudit dom på detta
Droppa lite citronsaft över fiskfiléerna. Använder ni djupfrysta så låt dem tina före tillagningen. Rulla ihop filéerna och lägg dem med skarven nedåt i en vid kastrull
Skär kasslern i knappt 1 cm tjocka skivor nästan rakt igenom. Den ska hålla ihop i botten. Lägg kasslern på en rejäl bit aluminiumfolie avsedd för grill och ugn
I say, vill ni ha riktigt god hemlagad pizza, se då till att skaffa er ett riktigt bra recept på pizzadeg, (vilket jag nu lämpligt kommer att erbjuda, alldeles ödmjukast, om bara en sekund
Hoppas verkligen att ni alla fått njuta av en precis lika underbar höstdag som vi här nere gjort, sol från blåaste himmel och en sån där krispig hög luft som man nästan kan ta på
Vi älskar röror - i alla dess slag.  Idag tog vi massa saker ifrån kylen och blandade ihop en GOD skinkröra till de nybakade baguetterna från favvo-bageriet