Var ute och käkade med hela familjen i huvudstaden härom veckan, mycket trevlig uppladdning inför Midnattsloppet var det, då sonen överraskande utbrast kolla dom har Porter, detta måste du testa farsan och på den vägen är det, nu är kylskåpet fullt med denna härliga maltdryck…… Mycket mäktig smak härligt skum och det doftar kaffe , smaken är söt och fyllig med tydlig beska, kan med fördel lagras ända upp till 10år …
Sätt en klick olja i stekgrytan och stek lökarna på medelvärme tills de är mjuka. Resultatet ska vara ett kött som faller i bitar av sig själv och ska gå att dra sönder med två gafflar
Späd medporter och smaksätt med kryddorna. Koka upp och servera med potatis. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Som denna smarriga chili med mörk choklad och öl. Fräs bacon i en torr gjutjärnsgryta (eller i en stekpanna om du tänker använda din crock pot senare), i med lök
Öl är en vanlig ingrediens i chili, men jag hade aldrig tidigare lagat chili medporter. Just vid detta tillfälle slapp jag överväga detta alternativ, då höstens första långlagade gryta till och med blev bättre än förväntad
Värm mjölken till 37 grader, under tiden som havregryn och kli sväller i porter. Knåda degen (med resterande mjöl om det behövs) , och dela i ca 20 bitar som plattas till runda kakor ca ½ cm tjocka. Jäs 30 min, och pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 20-25 min 2 dl porter
Arbeta ihop en hanterbar deg med vetemjölet. Lös jästen i porter och vatten. Ställ in plåten i kylen, lämpligen över natten (eller motsvarande antal timmar), Placera plåten i mitten av ugnen, dom jäser det sista medan ugnen går upp i temp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.