Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken. 2-3 msk olivolja, att steka i. 4 solovitlökar 2-3 msk olivolja, att steka i 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 burk krossade tomater 1 msk paprikapulver 0,5 tsk cayennepeppar Vitt bröd 1 dl crème fraiche till servering
-)Ingredienser för 2-4 personer3 st schalottenlökar6 st vitlöksklyftor2 msk smör5 dl vatten1 st grönsaksbuljong2,5 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde1 knippe gräslökSalt, efter smakPeppar, efter smak140 g baconGör så härFinhacka schalottenlök och vitlök. Låt soppan koka cirka 10-15 minuter. Ingredienser för 2-4 personer
Värm vatten till 37°(fingervarmt). Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. tillsätt resten av vattnet, olja, potatismospulver, salt och vetemjöl
3-4 vitlöksklyftor. Stycka kycklingen och dela den i 8 till 10 bitar och dra bort skinnet. Hacka lökarna och vitlöken och skär paprikorna i större bitar
Vitlök och rotselleri som får koka en stund blir till en mild och god soppa. Tar man sedan lite len crème fraiche och toppar med kryddig timjan så är man helt hemma
Det ska vara många vitlöksklyftor i den här soppan och då menar jag m-å-n-g-a. IngredienserCa 18 vitlöksklyftor1-1,5 gul paprika2 burkar hela plommontomater (Jag gillar märket Mutti)1 grönsaksbuljongtärning1 liter vatten0,5-1 tsk chilipulver (stark)OlivoljaSvarpepparEn kruka färsk persilja eller en förpackning frystGör så här1. 1-1,5 gul paprika
-). Låt koka 5-7 minuter, tillsätt sedan 1 liter köttbuljong, går givetvis bra men grönsaksbuljong om man e vegetarian. Låt koka en halvtimme, sänk sedan värmen så det bara sjuder lite & poschera i 4-5 st hela ägg beroende på hur många som vill äta. 4-5 ägg
I boken kallas det Stefans ungerska lantbröd. Det här receptet kommer från den gamla kokboken Äta på nytt sätt, som utkom 1980 i svansen på det radikala 70-talet
Svampbruschetta – Trerätters med Brutal Brewing, förrätten. Ungerska grillspett med paprika och kummin, 3-4 stora spett. 4-6 grillspett i metall. Grilla hårt och snabbt, ca 5-7 minuter per sida så de får fin färg men inte hinner torka ur. Fänkålsstuvning, 4-6 portioner. Börja med att skiva lök, fänkål fint, ca 1-2 mm tjocka skivor. Persiljestekt potatis, 4-6 portioner. 4-6 grillspett i metall. Fänkålsstuvning, 4-6 portioner. Persiljestekt potatis, 4-6 portioner
Gröp ur alla paprikor. Blanda färsen med 1½ dl ris och kryddorna. Fyll paprikorna. Koka upp vatten blandat med de krossade tomaterna och kryddor, det är en ganska kryddstark soppa
Rakottkrumpli som den här rätten heter är ingen nykomling för mig, min ungerska mamma har alltid lagat den och den har alltid varit min absoluta älsklingsrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.