Det är ju lite pyssligt, de olika momenten tar en stund att genomföra och de ska doppas i choklad och fixas med – här har du en stor biskvi som innebär mindre ”pill”
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Skölj och torka apelsinen. Riv skalet. Vispa grädden och rör ner smält choklad och apelsinskal
Apelsintryffel. Blanda med 4,5 dl strösocker i en bunke. Koka upp 0,5 dl vispgrädde och hacka med 250 g mörk choklad. Tillsätt 50 g smör som får smälta med
Smält smöret tillsammans med grovhackad choklad på svag värme. Apelsintryffel. Sikta ner mjölet omväxlande med chokladblandningen och vänd ner mjölet varsamt
Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvita. Eftersom jag fått flera förfrågningar på recept på biskvitårtan så lägger jag upp det nu - trots att den vart lite kaosartad
Anki bakade små biskvier som hon fyllde medapelsintryffel. Idén fick jag när jag smakade en tryffel från Chocolats de Pierre som var smaksatt med stadens speciallikör baserad på rom och hemlig kryddning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.