Börja med att göra naanbrödet. Servera grytan med naanbrödet. Värm mjölkdrycken tills den är fingervarm. Smula ned jästen i en bunke, slå över mjölkdrycken och rör om
Någon som är sugen på indiskt. Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Värm på naanbrödet i ugnen och servera till soppan. 1 paket naanbröd. 1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala morötter, potatis, vitlök, ingefära och ½ gul lök
Naanbröd 6 st 25 g jäst 2 dl mjölk, 37° 7,5 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl naturell yoghurt, 3 % 2 msk olja 1 tsk salt 0,5 tsk bakpulver Ugnstemperatur 275 grill Gör så här Rör ut jästen med den ljumma mjölken
Den här rätten är väldigt väldigt god om man gillar den indiska kryddningen, och egentligen väldigt lätt att laga om man inte har en fru som vill envisas med att man ska baka hemgjort naanbröd
Finhacka löken, skala vitlöken och finhacka. Skala de gröna kardemummakornen. Hacka/mal jordnötterna. Hetta upp plattan och sätt på en stor kastrull och häll ner en del av oljan, vitlöken, currypastan, cayennepepparn och den finhackade gula löken
Vällagad mat med massor av smaker och enligt utsago ska den smaka autentiskt indiskt. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.